2013. november 1., péntek

24 *Akarnám* {Teen Top}

Ahn Daniel maszkot, kapucnit és egyéb kiegészítőket pakolt fel magára, álruha gyanánt, hogy kényelmesen fürkéssze a boltokat, Seoul egyik legnagyobb negyedében. Igazából nem is volt szüksége az üzletek sorra járkálására, hiszen mielőtt elindult volna (egy ilyen fanokkal teli helyszínre) az interneten informálódott a fontos tudni valókért. Meg is rendelhette volna a kinézett dolgot, csak hogy biztosra akart menni és idõre ment a dolog. Hiszen a kiszemelt darabból egy található csak itt. Ha a rendeléskor a cég tengerentúlra megy felvenni a kellő árut, az bizony sok idő. Így személyesen jött megvenni a megmaradt darabot. Egy eldugott sorba benézve meg is találta, de épp akkor közeledett az árúhoz más is. Niel futásnak eredt, könnyű tömege miatt, léptei neszzenést sem hagytak maga után, ezért az idegen mondhatni megrémült, mikor felkapták előle a kellő tárgyat.
- Ha megbocsát - igazította meg Niel a maszkját, majd meghajolt és menni készült.
- Hé! Hé! Mond még egyszer - ragadta meg a másik fiú Niel felsőét. Az énekes hátra nézett és jobban felmérte az idegent. Napszemüvegben és szintén maszkba volt, mintha õ is rejtőzködne.
- Mit szeretne? - kérdezte Niel értetlenül, miközben arcát takarta.
- Természetesen a kezedbe lévõ sapkát, Ahn Daniel dongsaeng - vette le a szemüvegét, mire Niel felegyenesedett és pisszeget. Hamar megismerte már így. A Block B leadere, Zico. - Minek neked az? Hordasz ilyeneket? Ez rappereknek való - mosolygott, magára mutatva.
- Örülök, hogy találkoztunk hyung, de nem kapod meg, ami a kezembe van...
- Ugyan-ugyan - nevetett - Add. Neked nincs szükséged rá - nyújtotta ki kezét az idõsebbik.
- De kell... - nyelt nagyot és nem tudta, mit mondjon. Elárulja, hogy ajándék lesz MinSoonak? De akkor Zico tovább adhatja.... Őrület lenne az egész. Ily szerûen ragaszkodik hozzá, Jiho szemébe biztos nevetséges most.
- Szórakozni szeretnél? - bólintott Zico és csipõre tette kezeit. - Mikor is? Hm... - gondolkodott el.
- Mi mikor?
- Holnap után lesz az a idol túra verseny? Mi lenne, ha ott szórakoznánk? Úgyse volt kedvem elmenni, most már lesz, mert igazi verseny!
- Nem értem - jelentette ki Niel.
- Mit nem értesz?? Az idol túra versenyen, ha a Teen Top mindegyik tagja megelőzi a Block B tagjait, akkor tiéd az a sapka.
- Ti eggyel többen vagytok, nekünk van több esélyünk győzni - vázolta fel Niel, miközben a sapka szorítását enyhítette.
- Ne vegyél arra mérget - mosolygott Zico.
- Nem lenne egyszerûbb, ha most hagynád, hogy kisétáljak a sapkával?
- Dehogy is basszus! Ez limitált, vágod? Kell nekem! Addjuk szépen le a boltnak, hogy õrizzék nekünk!
- Aiish Jiho hyung! - toporzékolt Niel, majd végül leadták a raktárra. - Mérges vagyok rád! - dörmögte az énekes, ahogy kiléptek az üzletből és Zico felvette a szemüvegét.
- Jó újra visszatérni! Versenyezzünk egy jót, Daniel! - rázott vele kezet, majd a Teen Top tag savanyú arc kifejezéssel dobálta magát járás közben, haza felé, mikor szétvált a másiktól.


- Hol voltál, Niel? - kérdezte CAP álmosan.
- MinSoo... - nézett fel szomorúan, ahogy a nappaliba lépve ledobta a cipõit. - MinSoo... - ismételte, majd átölelte a leadert. Ricky érdeklődve hátrafordult a kanapén a párra nézve.
- Rossz kedved van? - búsult el CAP is, ahogy a másik hozzá simult és nyüszítés szerű hangokat hallatott. Nem válaszol, csak egyre lejjebb süllyedt, lábai energia telenűssége miatt.
- CAP hyung, kinyissam az ablakot? Kéne neki friss levegõ! Nagyon rosszul nézz ki! - állt fel Ricky, aggódva társáért.
- Nyisd. Hagy ugorjak ki! - mondta kedvtelenül Niel, majd teljesen letérdelt a földre a leader elé, ki megfogta Niel kezeit és tartotta õket felfele.
- Niel hyung... - szorongott Ricky, nem értette, mi lelte a másikat.
- Mi a szart csináltok!!!??? - ordított L.Joe, ahogy a szeme elé tárult a látvány, hogy Niel CAP elõtt térdel, akarton kivûl is, reflex szerûen rosszra gondolt. - Mindjárt kirúglak innen titeket és eláslak valahol!!! - dobbantott dühösen. CAP csak nézett, Ricky magyarázkodásba akart kezdeni és Niel rezzenés nélkül tovább bámulta szomorúan a padlót, miközben ujjait összefűzte a leaderével.
- Meghalt valaki!? - rohant a nappaliba ChangJo. Ô az ásást már egyenlítette a holttal. S lesz is halott, ha L.Joenak nem magyarázza meg valaki a helyzetet.
- Lee Joe hyung, Niel rosszul érzi magát. Csak összerogyott - hadarta Ricky és ment oda a kis rapperhez.
- Összerogyott?... - nézett a hozzá jövõ fiatalra, majd megint Nielre. - Ti megőrjítetek engem... - fordult meg és ment vissza Chunji szobájába.
- Niel hyung -  térdelt le ChangJo a fiúhoz.
- Hagyd, rendben lesz - intett CAP.
- Tudod mi baja?
- Nem... De csak nem nagy, legfeljebb fáradság. Kora reggel már eltűnt...
- Hova ment? - kérdezte Ricky és õ is csatlakozott. CAP megvonta a vállait, majd Niel megszólalt:
- MinSoo, fáradt vagyok - olyan halkan mondta, hogy csak a mellette lévõ ChangJo hallotta, így õ továbbította annak, akinek szólt az információ. CAP fogta és felsegítette az énekest. Ricky ment utánuk fürge léptekkel, de mikor a leader szobájába is be szeretett volna lépni, nem engedték. MinSoo rázta meg a fejét. Egyáltalán nem lekezelõen, rendesen, fél mosollyal kérte a maknaet, hogy most hagyja magukra õket.
- Jó, de az ablakot ne nyisd ki, mert kiugrik!

Mintha Nielnek lenne kedve most a szabad esést gyakorolnia... CAP befektette hagyat az ágyon, majd úgy hagyta. Niel kinyitotta szemeit, hogy lássa mit csinál a másik. Megkérdezte volna, de nem volt ereje hozzá. Energia hiány. Agyon hajszolta mostanság magát, kevesebbet pihent, sokszor a neten lógót, mikor aludni kellett volna neki. Egy cél, egy elhatározás vezette ehhez a cselekedethez, ami nem más, mint Bang MinSoo közelgő szülinapja. Niel mintha nem tudná, hogy a leader nem szereti a nagy felhajtást! Még is... Az énekes egy igazán jó szülinapot vagy egyszerûen egy felejthetetlen napot akar neki tartani. De valahogy nem jön össze! Ezért is van úgy letörve. Már szinte minden eltervezett dologról lemondott, mert nem fog sikerülni.
"Idol túra verseny, mi? Milyen jó lenne megnyerni" - gondolta Niel, miközben a plafont kémlelte és CAP az ágy másik felén ült törökülésben tablettel. "Versenyezni akarok!" - pislogott Niel, mintha kezdett volna ébredezni, energiát nyerni magába.
- Nem alszol? Nem akarsz? - hajolt hirtelen felé a leader, mire Niel tágra nyitotta szemeit ijedten, majd szíve újra felvette a nyugodt tempóját. Felhúzta kezeit és megérintette vele MinSooét. - Pihenj - fújta ki magát CAP és hátradőlt tabletjét nyomkodva. Niel szerette volna, hogy megfogja a kezét, így egyre feljebb emelte, majd a leader mellkasára csúsztatta. A rapper egy "hm?"-el ránézett, majd automatikusan megfogta. Niel elmosolyodott és behunyta szemeit. Lassan álomba süllyedt, majd CAP is elbóbiskolt. Jobban megmarkolta az énekes karcsú ujjait és felé fordulva lehunyta szemeit. Így maradtak, míg lement a nap és az ég fekete lepelt húzott fel magára, miken a csillagok szétszórtan díszelgettek.

- Azonnal hagyjátok abba, amit csináltok - kopogott be L.Joe.
- S azt is, amit nem csináltok - egészítette ki Chunji, mire a kis rapper értetlenkedve párjához fordult:
- Hagyjátok abba, amit nem csináltok?...
- Igen... Most miért?
- Ennek semmi értelme - rázta meg a fejét, majd hangosabban kopogott be, hogy ha alszanak is, felébredjenek. - Húzzatok kifele!!!
- S a "húzzatok"-nak mi értelme? Arra utasítod õket, hogy húzzanak téged kifele... - vágott vissza Chunji mosolyogva.
- E-Elég - fújta ki magát L.Joe, megveregetve párja vállát.
Lassan, de kijött a pár szobájukból.
- Ezt elfelejtettük kitölteni, hyung!
- Mi a fene ez? - vette ki CAP a papírt, kisebbik csapattársa kezei közül.
- A túrázáshoz való regisztráció.
- Oh! - ébredt fel hirtelen Niel és felkapaszkodott MinSoo vállába, hogy õ is lássa az információkat. Sietve összegyűltek mindannyian az asztalnál, hogy eldöntsék, ki, mire jelentkezik. Három lehetõség közül lehetett választani; séta, biciklizés és futás.
- Ki az a hülye, aki fut? Az nem ember! - ásított Niel, hogy jobban felébredjen.
- Hé! A kedvenc sportom a futás! - állt fel Ricky.
- Te futni fogsz? - kérdezte L.Joe, aki a tollal állt készenlétbe az íráshoz.
- Persze!
- Akkor te nem vagy ember... De muszáj gyorsan szedned a lábad! - nézett szúrósan Niel a fiatalabbra. - ChangJo, te? - tért a következőre.
- Biciklizés jól hangzik, de mégse akarom egyedül hagyni ChangHyunt. Így futás...
- Akkor négy megvan, te, Niel? - írta be L.Joe.
- Milyen négy?
- Chunji és én biciklizünk.
- Hja... az jó - gondolta Niel, hisz tudta, hogy ChanHee hyungja remekül hajtja a kerékpárt, L.Joeval sem lesz gond. Simán legyőzik a Block Bt! Mosolyodott el, ahogy ez megfogalmazódott benne, majd a papírra mutatott: - Mi megyünk túrázni!
- Jó sétálást, lustaságok... - jegyezte fel L.Joe a papírra MinSooékat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése