2013. augusztus 24., szombat

18 *Fantasztikus leszek* {Teen Top}

- Segítsen valaki!!! - nyomta le a kilincset az állával Niel. Két karján tíz-tizenkettõ telt szatyor csüngött. Letette õket a konyha ajtajába - A lépcsõn van még pár dolog, valaki...... Nem hallotok!!!??? - fordult meg, de hirtelen CAPnek ütközött.
- Óvatosan - emelte fel a kezeit, amikben Niel által lépcsõn hagyott zacskók voltak.
- Felhoztad?... De kedves vagy - mosolyodott el.
- Először azt hittem ruhák, de aztán megláttam a tojást és a többit.... Most komolyan; Mire készûlsz?
- Ohhh ez káposzta!! - ment oda Ricky és kivette a zacskóból az elõször keze ügyébe kerülő ételt.
- Niel, mit jelentsen ez?
- Höhöhöhö főzni fogok - tette csipõre kezeit. Ricky hunyorogni kezdett, majd hogy elejtette a fejes káposztát. CAP is bámult az énekesre, aztán megragadta a fiú gallérját:
- Még mit nem!!! - és arrébb vonszolta a konyhától pár lépésre. - Felgyújtod a konyhát!
- Nem fogom!! A főzés nem olyan nehéz!! Nem is értem, hogy te vagy Chunji miért nem csináljátok!
- Annak meg van az oka... - nézett el CAP.
- Oka?...
- Mi ez a hangzavar? - jött ki L.Joe a szobájából, Chunjival:
- Mi van velem?
- Niel fõzni akar! - mutatott Ricky a szatyrokra.
- Jó vicc - mosolyodott el Lee Joe.
- Nem viccelek! Ti tényleg nem unjátok az éttermeket? - emelte magasra a hangját Niel.
- Akkor sem engedûnk a tûzhely közelébe! - lépet elõrébb Chunji.
- Miért? Az egy szent hely, számodra és ByungHunnak? Ricky is látott titeket rádőlve ölelkezni!...
- Nem is egyszer - pusmogta a maknae fejét elfordítva.
- Már megint nagynak hiszed magad - nézet szembe L.Joe az énekessel, majd meglökte - Aiiish, hagyjuk. Jobb, ha lelépünk Chunji. A végén tûzvész lesz.
- Ezt a pesszimizmust! Hát jól van, menjetek, lépjetek le. Kit érdekel, hogy mit csináltok? Akkor is fantasztikus leszek és az eredmény is! - L.Joe oldalról neki ment, majd Chunjival elhagyta a dormot. Niel felbôszülten fogta meg a szatyrokat, hogy a konyha pultra feltegye.
- Ezt a hülyeséget - állt mögé CAP. Niel kibiggyesztette ajkait, érezte, hogy senki sem járul hozzá cselekedetéhez. Pedig remélte, örülni fog a társaság, ha otthon készûlt ételt ehetnek. Szomorúan lerogyott a pultnál és hátra sem nézve szólt a leaderhez:
- Ha itthon maradsz, - halkult egyre lejjebb - akkor segíthetsz nekem...
- Kösz, nem - hangzott a felelet és az énekes felrántotta a fejét. - Nem járulok én se hozzá, meg amúgy is elmegyek itthonról estig.
- Huh? Hova?
- Az nem érdekes - dörzsölte meg hátul a nyakát, majd kiment a konyhából, egyedül hagyva Nielt. Az énekes elkezdett letörten kipakolni a zacskókból. Nem szeretett volna magányosan itthon maradni.
- Hé! Ezek útba vannak! Ahn Daniel! - kiabálta Ricky, majd a maradék cuccot, amit a másik az ajtóba hagyott, behozta a konyhába.
- Áhhhhh ChangHyun!!! - mosolyodott el Niel és megragadta társa vállát - Te itt maradsz és segítesz nekem!!!
- Hõ? M-Miért?
- Mert.... - fordította el a fejét szinte már könnyezve - Még MinSoo sem marad itt velem... - Ricky elnézett rajta, látta, mindjárt szipogni kezd a másik. Gondolt egyet, s beleegyezett, hogy akkor marad. De csak óvatosan mindennel, nem szeretné feldobni a talpát, se a kórházban kikötni.
Együtt pakoltak be a hűtőbe és fiókokba, míg elõl hagyták azt, ami a kezdet kezdetén kell. Niel a tablettén kereste a főzéshez szükséges tudni valókat, és követte a leírt utasításokat.
- Felvágtuk, megfûszereztûk.... de mi az a pácolás?
- Az.... olyan, mint a fürdés - állította Ricky elmerengve.
- Mint a fürdés?
- Mintha téged a teli kádba megfürdetnénk, majd kivennénk és bevágnánk a sütôbe.
- Engem azért ne.... Inkább a marha húst.
- De CAP hyung megenne!
- Kössssssz - pirult el Niel, majd újra az előtte lévõ tálra nézett - Ha tényleg olyan, mint a fürdés, akkor mennyi ideig tart?
- Hát... te meddig szoktál fürdeni?
- Szerintem nem kéne ezt egy emberhez hasonlítani.... - vette kezeibe a tabletet - Azt írja akár 2-3 napig s lehet pácolni.
- De mennyi a minimum?
- Ahhhhh azt hittem könnyebb lesz! - csapott a konyha pultra csalódottan. Ricky megfogta a  marha húst és behelyezte a pácba, majd megforgatta, aztán ezt még kétszer megismételte:
- Tessék, megfürdött. Tegyûk be a tepsibe! - Niel pislogott nagy szemekkel a fiatalabbra, majd észhez kapott és kinyitotta a sütõ ajtaját, hogy ki vegye a fekete tálca szerûséget. Ricky mellé letette, aki meg ráterítette a húst.
- S így tegyük be? - kérdezte Niel, ahogy végig nézet az elterült, felvágott marhán a mosatlan tálcán.
- Háát az összes húst ráterítjük!
- Nem arra gondoltam. Hanem a tepsi csak úgy..... így?
- Tessék?
- Nem, semmi. Csináljuk! - rázta meg a fejét. S azzal ráfektették az összeset. Utolsó pillantásukkal is megtisztelték a nyers ételt, végül betették a sütõbe és bekapcsolták a tûzet.
- Akkor folytassuk a salátával! - csapta össze a kezét Niel.
- Hja, hogy erre kellett! - kapta ki a hûtôbõl Ricky a fejes káposztát mosolyogva.
- MinSoo és én szeretjük a húst....
- Ezt most úgy mondtad, mintha csak ti ketten szeretnétek és mi csak zöldet ennénk.... - tépet le egy levelet a növénybõl és előszeretettel rágcsálni kezdte.


Niel a zöldségek darabolása közben, belûl emésztette magát. Mindenkinek megakarta mutatni, hogy õ milyen szorgalmas, főz nekik, a csapattagoknak. Erre csak hülyézik õt, meg elõre jósolnak pesszimistán, hogy nem fog sikerülni. Jól megcsinálta eddig, Ricky segítségével a vágást, fűszerezést... Innentõl csak nem rontja el!!! Még CAP se bízik benne, senki sem hísz benne. Talán Ricky.... Igazán kaphatna több szeretetet - gondolta - Nem helyes, hogy úgy bánnak vele, mint egy kutyával. Fõleg L.Joe. Így muszáj kitennie magáért.
- Min töröd a fejed?
- A-Asztalon szoktam.... - nézet fel kedvtelenül Niel.
- Ugyan-ugyan. Ha ez sikerül, gondolj bele mennyi dicséretet kapsz.
- Épp ezen gondolkodtam! De...... Ha ezek nem is akarják, hogy főzzek, akkor hogyan csinálnám ezt jó kedvel?..... - sóhajtót és a paradicsomot kezdte épp elfelezni, mikor váratlanul kicsúszott a kés a kezébõl. A másikkal kapott utána. El akarta fogni a levegõben zuhanó fekete nyelet, így tenyerét kinyújtotta alá. Mire a következõ pillanatra Ricky azonnal meglökte, direkt hyungját:
- Hé! Megvághattad volna magad! - kiáltott Ricky, miután a kés a földre eset Niel lábához. - Beleállt volna a tenyeredbe!..... Huh!? - nézett Ricky a másik háta mögé - A sütõnek ennyire kell világítani? - mutatta, mire Niel is megfordult és oda ment:
- Valami itt nem stimmel.... - hajolt lejjebb, hogy benézzen a belsejébe. Kezébe vett egy konyha ruhát és azzal megfogta a nyitót. Nem szokásos erõs narancssárga árnyalatú fények táncoltak a sütő kis ablakából. Niel arcával is odahajolt, hogy betudjon kukucskálni, ahogy kinyitotta. A konyhát éget szag árasztotta el szélsebesen. A lenbôl egy nagyobb tûz nyaláb csapódott Niel felé.

1 megjegyzés: